Kada je preporučljivo obratiti se advokatu

Jeste li na raskrsnici oko angažiranja advokata za ovrhu?

Verovatno niste sami. U SAD-u, otprilike jedan od svakih 4.000 domova je ovršen, a većina ovih domaćinstava se obraća advokatima za ovrhu kako bi im pomogli u rješavanju ovog problema.

Iako je vlasništvo nad kućom jedna od životnih radosti, ove nekretnine nisu jeftine. Većina kupaca pribjegava podizanju hipoteke. Ako niste u mogućnosti da održi korak sa otplatom hipoteke, vaš zajmodavac može vratiti kuću u posjed i prodati je kako bi nadoknadio svoj novac.

Ovrha je pravni proces koji uključuje više koraka. Samo zato što ste propustili svoju hipoteku ne znači nužno da biste trebali izgubiti imovinu.

Čitajte dalje da biste saznali trebate li unajmiti advokata za ovrhu.

Sadržaj

Kada možete preskočiti unajmljivanje advokata za ovrhu

Kao što možda već znate, angažovanje advokata za ovrhu nije obavezno. Proces ovrhe može se uspješno završiti bez ikakvog doprinosa od strane advokata s vaše strane.

Osnovni princip koji stoji iza ovrhe je jednostavan i jasan: kada hipotekarni zajmoprimac kasni 3-6 mjeseci u plaćanju, zajmodavac ima zakonsko pravo da pokrene ovrhu. Konkretno vrijeme varira od zajmodavca do zajmodavca.

Ako ste dostigli zajmodavčev prag vremena u kojem možete ostati bez plaćanja, zajmodavac će vam poslati obavijest o kašnjenju. Ovo vam daje 30 dana od prijema napomene da dovedete svoj račun u dobro stanje.

Općenito, ako niste u mogućnosti da platprvi Lista e -pošte industrije stanodavacite kredit i spremni ste da izgubite dom, nema potrebe da angažujete advokata za ovrhu. Samo ćete čekati da se proces odigra i napustiti dom kada dođe vrijeme za to.

Kada je preporučljivo obratiti se advokatu

Lista e -pošte industrije

Postoji niz slučajeva koji bi vas mogli primorati da unajmite advokata za ovrhu.

Prvo, ako imate razloga vjerovati da je vaš zajmodavac prekršio vaša prava kada je tražio ovrhu, advokat vam može pomoći da dokažete vaš slučaj. Na primjer, ako vam zajmodavac izda obavijest o kašnjenju nakon samo mjesec dana od preskakanja plaćanja, možda ćete imati tužbu protiv njih – ovisno o zakonima o ovrsi u vašoj državi.

Ili je možda zajmodavac napravio greške s america cell phone number resource vašim računom. Možda je u dobroj reputaciji, ali zajmodavac tvrdi da niste platili. Ako podnošenje zahtjeva ili spor sa zajmodavcem ne riješi problem, potreban vam je advokat koji će vam pomoći da ispravite situaciju.

Kada ste u opasnosti od ovrhe (a stope ovrhe su porasle, kao što navodite Sell My Houser ), možete podnijeti zahtjev za izmjenu kredita ili tražiti drugu opciju ublažavanja gubitka. Ako imate bilo koji od ovih zahtjeva podnesenih zajmodavcu, ali on i dalje agresivno traži oduzimanje vašeg doma, to je kao da su vaša prava povrijeđena. Odmah unaiznesite outlet ugg štojmite advokata.

Znajte kada pozvati advokata za ovrhu

Oduzimanje imovine je uznemirujući proces. Međutim, i vi i vaš zajmodavac imate zakonska prava. Znati kada unajmiti advokata za ovrhu može napraviti veliku razliku, bilo da se borite da zadržite svoj dom ili želite da se vaša prava poštuju.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *