Dobijte više novca za svoju kuću

Prema Nacionalnoj asocijaciji posrednika za nekretnine, 25% prodatih kuća kupuje se gotovinom.

Prodaja kuće za gotovinu je jednostavan način da se brzo riješite imovine. Ne morate se baviti bilo kakvim dugoročnim obavezama ili čekati kupce koji se možda neće ni pojaviti.

Ako želite van, neke kompanije će vam dati gotovinu na licu mjesta u zamjenu za vaš dom.

Želite saznati više o prednostima prodaje vaše kuće za gotovinu? Nastavite čitati jer smo ovdje da vam predstavimo pet najvećih razloga zašto je bolje prodati kuću za gotovinu!

Sadržaj

1. Dobijte novac brzo

Kada prodate kuću investitoru, on je kupuje brzo i često za gotovinu. To znači da kada s njima dogovorite uslove (cijena, popravke, itd.), novac je u vašim rukama odmah nakon zatvaranja.

Nije bitno koju vrstu finansiranja imate preko svoje banke ili koliko vremena je potrebno da dobijete odobrenje – ako prihvatite gotovinu kao plaćanje za svoju kuću, to je sve što ćete dobiti.

2. Izbjegavajte probleme s procjenom

Većina prodaja kuća zavisi od rezultata Biblioteka telefonskih brojeva procene kuće. Mnogo je primjera u kojima procjenitelj kojeg je angažirala banka griješi ili snižava procjenu, pa je važno biti svjestan toga.

3. Prodajte svoju kuću bez muke

Biblioteka telefonskih brojeva

Prodavci kuća navode svoje domove u nadi da će doći neko ko će htjeti da ih kupi. Moraju sami da urade mnogo posla.

Kada prodajete kuću kupcu u gotovini, morate se uvjeriti da je kuća u dobrom stanju, pozabaviti se ljudima koji dolaze na inspekciju ili obilazak, saznati da li im je unaprijed odobren kredit itd.

Ako ste zainteresovani da znate europe cell phone number resource koji nivo ponude gotovini možete očekivati ​​od kupca kuće u gotovini, možete saznati više ovde.

4.  nego što biste inače mogli

Čak i ako brzo pronađete kupca, nema garancije da će platiti ono što mislite da vaša kuća vrijedi. Kao što mnogi vlasnici kuća znaju, tržište nekretnina može se vrlo brzo promijeniti.

Ova nepredvidljivost znači da može biti teško predvidjeti za koliko će se vaša kuća prodati u bilo kojem trenutku.

Ako bi cijena kuća u vašem susjedstvu iznenada skočila u nebo, onda iako biste željeli više novca za svoju, možda nećete dobiti onoliko koliko ste se nadali jer bi kupci bili spremni platiti za manje popularne kuće.

5. Prodajte svoju kuću bez plaćanja provizije za nekretnine

Ako ne koristite agenta za nekretnine, onda niko neće biti plaćen. Ali dobićete više novca. To je kao 2000 dolara koje biste dali prodavaču nekretnje cz leads agencijaina, ali sada je u vašim rukama!

Želite profesionalni savjet o prodaji kuće za gotovinu?

Prednosti prodaje kuće za gotovinu su brojne. Imaćete slobodu da radite šta želite sa svojim novcem, a to se može uraditi za samo dve nedelje!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *