AI humanizira sadržaj: Hoće li biti efikasan za Google rangiranje 2024.?

uvesti

Koristite li umjetnu inteligenciju za humaniziranje sadržaja na vašoj web stranici? Važno je biti SEO friendly. Uvjerite se da sadržaj nije generiran umjetnom inteligencijom, humaniziran umjetnom inteligencijom ili plagiran kako bi se rangirao na pretraživačima poput Googlea.

Ovdje objašnjavamo kako sadržaj umjetne inteligencije utiče na SEO rangiranje i da li ljudski sadržaj zaista funkcionira.

Kao bloger, morate znati da je stvaranje originalnog sadržaja koji je 100% čitljiv za ljude ključno za Google rangiranje danas.

Ali šta će se dogoditi ako koristite AI alat za generiranje članka i preformulišete ga jeftinim alatom za humanizaciju umjetne inteligencije?

Naučimo više o tome kako sadržaj prilagođen ljudima utiče na vidljivost na Googleu.

Šta je humanizirani sadržaj umjetne inteligencije?

 

Pošto je OpenAI učinio ChatGPT otvorenim kodom, drugi AI chat botovi mogu ga slobodno koristiti i modificirati po potrebi. Stoga, alati za generiranje sadržaja umjetne inteligencije često koriste OpenAI API kako bi omogućili blogerima da automatski generiraju članke. Kako bi se izborili s ovom situacijom, pojavili su se alati za humanizaciju umjetne inteligencije.

Upoznajte Ranktracker

Sveobuhvatna platforma za efikasan SEO

Iza svakog uspješnog poslovanja stoji jaka SEO kampanja. Međutim, s bezbroj alata i tehnika za optimizaciju koje možete izabrati, može biti teško znati odakle početi. Pa, ne bojte se više, jer imam nešto što može pomoći. Predstavljamo Ranktracker-ovu efikasnu SEO integriranu platformu

Konačno smo otvorili registraciju za Ranktracker, potpuno je besplatna!

Kreirajte besplatni nalog

Ili se prijavite koristeći svoje vjerodajnice

Humanizacija sadržaja odnosi se na korištenje alata za humanizaciju umjetne inteligencije ili alata za parafraziranje za pretvaranje sadržaja generiranog umjetnom inteligencijom u tekst sličan čovjeku. Ovi alati mogu brzo modificirati generirani tekst u tekst koji je napisao čovjek.

Svaki alat za humanizaciju AI (također poznat kao “alatka za parafrazu”) baziran je na naprednim NLP algoritmima, engleskoj gramatici i obrascima ljudskog stila. Može analizirati AI tekst s različitim programima i proizvesti sadržaj koji je napisao čovjek.

Smatra se da sadržaj prilagođen ljudima povećava vidljivost pretraživača i poboljšava rangiranje. Ali nažalost, ovo se ne odnosi na sav ljudski sadržaj osim ako nije pažljivo razvijen.

Radio je dobro do ažuriranja Google Core u avgustu 2024. godine , ali ne sada.

Pored humanizacije AI, morate uzeti u obzir i ove faktore kako biste osigurali svoje mjesto na Google rang listi:

  • Struktura sadržaja.
  • Analizirajte konkurenciju i obratite pažnju na EEAT .
  • Upotrijebite provjeru plagijata za dvostruku provjeru plagiranja sadržaja.
  • Izbjegavajte prepisivanje ili izmišljanje sadržaja.
  • Uključite ono što vaši konkurenti ignorišu.
  • Provjerite je li vaš sadržaj 100% jedinstven i bez gramatičkih grešaka.
  • Koristite kratke pasuse i rečenice.
  • Dodajte bilješke, tabele, oznake, slike i potrebne naslove.

Pogledajte 15 savjeta za kreiranje sadržaja prilagođenog SEO-u u 2024. godini . Ovaj vodič će vam zasigurno pomoći, stoga ga imajte uz sebe kada kreirate sadržaj.

Kako AI sadržaj utiče na Google rangiranje

AI sadržaj (bilo generiran AI ili humaniziran umjetnom inteligencijom) strogo je zabranjen za bilo koju tražilicu, uključujući Google, Bing, Yahoo i Perplexity AI. Zbog velike potražnje za modelima generisanja AI sadržaja, vlasnici preduzeća počinju da zamenjuju kreatore ljudskog sadržaja sa AI chat botovima kako bi brzo generisali sadržaj.

Automatski kreirajte i objavite masovni sadržaj u samo nekoliko klikova.

Upoznajte Ranktracker

Sveobuhvatna platforma za efikasan SEO

Iza svakog uspješnog poslovanja stoji jaka SEO kampanja. Međmente zasn Telegram podaci ovane na teksutim, s bezbroj alata i tehnika za optimizaciju koje možete izabrati, može biti teško znati odakle početi. Pa, ne bojte se više, jer imam nešto što može pomoći. Predstavljamo Ranktracker-ovu efikasnu SEO integriranu platformu

Konačno smo otvorili registraciju za Ranktracker, potpuno je besplatna!

Kreirajte besplatni nalog

Telegram podaci

Ili se prijavite koristeći svoje vjerodajnice

Međutim, malo je vjerova asia mobile number resource tno da će ovo biti održiva dugoročna strategija. Ažuriranje pretraživača može lako obezvrijediti web lokaciju sa AI sadržajem.

Sadržaj generiran umjetnom inteligencijom može naštetiti SEO-u na dva načina.

  • Google kazna (brisanje stranice/značajan pad rangiranja)
  • Niska stopa klikanja čitača (visoka izlazna stopa)

1. Google kazne–brisanje sajta, pad rangiranja i deindeksiranje

Google neće direktno kažnjavati vašu web stranicu zbog sadržaja um etne inteligencije. To znači da nećete primati nikakve informacije na stranici ručnih radnji u Google Search Consoleu.

Prema Google March Core Update 2024, mnoge web stranice su pogođene u različ CZ Leads itim proporcijama, a Google je potpuno deindeksirao neke web stranice. Međutim, Google sam ne može popraviti ili pregledati ove probleme.

Google ovo ažuriranje naziva čišćenjem neželjenog sadržaja, niskog kvaliteta i sadržaja niske dodane vrijednosti.

Da provjerite da li je Google deindeksirao, koristite sljedeću metodu:

  • Web stranica: https://example.com

stranica:

  • Pronađite nula impresija i nula klikova u Google Search Console (GSC).

Tražite nula utisaka

Neke web stranice mogu djelomično biti pod utjecajem sadržaja umjetne inteligencije. To se može primijetiti po

  • Stranica je i dalje na Google-u, ali je rang naglo pao.
  • Organski promet se smanjuje.
  • Nemoguće je da se web stranica pojavi u prvih 100 rezultata pretraživanja za popularne ključne riječi.

2. Brza stopa izlaska korisnika

Ako web sadržaj nije od pomoći, nema namjeru ili nije usmjeren na prave korisnike, to može rezultirati visokim stopama izlaza.

Ponekad Google može rangirati AI sadržaj iz nekoliko razloga, uključujući nisku konkurenciju, sadržaj ima određenu vrijednost ili korisnici mogu barem voljeti generativne rezultate pretraživanja.

Međutim, ako čitatelji ne pronađu nikakvu korisnu informaciju ili je sadržaj obmanjujući, brzo će zatvoriti stranicu. U većini slučajeva, niske ocjene čitalaca će imati negativan utjecaj na SEO.

Ako ne popravite svoj sadržaj, mogli biste izgubiti rangiranje na svim pretraživačima.

Milioni web stranica izgubili su svoju top poziciju zbog visoke stope klikanja i visoke stope izlaza.

Najbolji načini korištenja umjetne inteligencije za humanizaciju sadržaja bez ugrožavanja Google SEO-a

Ovaj odjeljak objašnjava savršen način za transformaciju ljudskog sadržaja u sadržaj nalik ljudima uz prave SEO strategije.

1. Otkrijte sadržaj umjetne inteligencije

 

Ako ste humanizirali kopiju generiranu umjetnom inteligencijom, prvo provjerite može li je detektor umjetne inteligencije treće strane još uvijek otkriti.

Ovo je najbolja praksa jer ne biste trebali slijepo vjerovati online alatima za humanizaciju. Ako je vaš sadržaj i nakon što je humaniziran i dalje označen kao AI ocijenjen, pretraživači ga lako mogu označiti kao neželjenu poštu.

Možete pretraživati ​​online za besplatne detektore AI sadržaja.

Postoji mnogo besplatnih online alata za provjeru da li je ponuđeni sadržaj generiran umjetnom inteligencijom ili uređivan od strane ljudi. Ovi alati uzimaju unosni tekst od korisnika, analiziraju ga koristeći fino podešene LLM modele i pružaju AI procenat koji pokazuje koliko je sadržaja napisala AI, a koliko su uređivali ljudi.

Mnogi alati omogućavaju korisnicima da uploaduju dokutu za AI skeniranje. Neki od ovih besplatnih alata za AI inspekciju uključuju

  • ZeroGPT.tools (besplatno, nije potrebna registracija, nema ograničenja riječi)
  • AI detektor sadržaja za pisce (besplatno + ograničeno skeniranje)
  • Scribbr (besplatno + registracija)
  • Detektor sadržaja umjetne inteligencije od Ahrefsa (besplatno + plaćeno)

Da biste poboljšali efikasnost detekcije, možete koristiti vrhunske usluge.

  • GPTZero
  • Turnitin (samo u obrazovne svrhe)
  • Winston umjetna inteligencija

2. Koristite najbolje alate za humanizaciju AI

 

Evo nekoliko savjeta i alata za zaobilaženje AI detektora.

Ovi alati za zaobilaženje AI (također poznati kao alati za humanizaciju AI ) pretvaraju AI sadržaj u sadržaj sličan ljudima. Štaviše, ovaj konvertovani sadržaj ne može detektovati nijedan proveravač veštačke inteligencije.

Ovo je tehnički način da se izbjegne označavanje umjetne inteligencije u tekstualnim dokumentima, ali nije dovoljno da tekstualne dokumente učinimo ljudskijim. Ono što želim reći je da jeftina tehnologija humanizacije umjetne inteligencije neće pomoći osim ako nije pažljivo razvijen pristup.

Za stranice bez pretraživača koje ne žele da se rangiraju na Google-u, najbolje je koristiti sadržaj prilagođen ljudima. Kao što su “O nama”, Politika privatnosti, Podrška, Uslovi usluge, Cene i slične stranice.

Ako zaista želite da Google vidi vašu stranicu, morate uložiti dodatni napor, bilo kroz ručnu modifikaciju ili korištenjem naprednog programa humanizacije umjetne inteligencije (uz naknadu).

Pogledajte neke od najboljih platformi za humanizaciju umjetne inteligencije u 2024. godini:

  • Vještačka inteligencija koja se ne može otkriti
  • nevidljivi pisac
  • Zaobići GPT
  • Quillbot

Morate eksperimentirati s ovim alatima mijenjajući tonove, obrasce i jezik. Obavezno odaberite najprikladniji način rada na osnovu vašeg korištenja sadržaja.

VAŽNA NAPOMENA:-

  1. Nemojte koristiti jeftine AI alate za okretanje ili prepisivanje.
  2. Pokušajte se fokusirati na ljudski dodir.
  3. Unakrsna provjera sa AI detektorima.
  4. Koristite alat za provjeru humanizacije ili SEO sadržaja kao što je SurferSEO za reviziju vašeg ljudskog sadržaja.

Pogledajmo kako SerferSEO pomaže u optimizaciji sadržaja.

3. Koristite SurferSEO za reviziju (profesionalni savjet)

Šta je SurferSEO?

Upoznajte Ranktracker

Sveobuhvatna platforma za efikasan SEO

Iza svakog uspješnog poslovanja stoji jaka SEO kampanja. Međutim, s bezbroj alata i tehnika za optimizaciju koje možete izabrati, može biti teško znati odakle početi. Pa, ne bojte se više, jer imam nešto što može pomoći. Predstavljamo Ranktracker-ovu efikasnu SEO integriranu platformu

Konačno smo otvorili registraciju za Ranktracker, potpuno je besplatna!

Kreirajte besplatni nalog

Ili se prijavite koristeći svoje vjerodajnice

SurferSEO je visoko ocenjena platforma za pomoć pri pisanju za kreiranje članaka optimizovanih za SEO sa raznim opcijama, uključujući uređivač sadržaja, alate za recenzije i predloge ključnih reči.

Karakteristike:-

  • Možete popraviti strukturu sadržaja.
  • Naravno, postavite ključne riječi ili pojmove.
  • Slijedite NLP principe.
  • Analizirajte većinu Google faktora rangiranja .
  • Lako se integriše sa WordPress-om, Google dokumentima, Jasperom i Contentful-om.
  • Može da izvrši SEO na sadržaju na bilo kom jeziku.

Kako koristiti

  1. Posjetite SurferSEO.com.
  2. Za registraciju, slijedite sve korake na ekranu kako biste dovršili registraciju.
  3. Odaberite plan
  4. Otvorite uređivač sadržaja.
  5. Dodajte sadržaj umjetne inteligencije.
  6. Pogledajte SurferSEO rezultate.
  7. Ako je broj mali, pozabavite se svim mogućim poboljšanjima.
  8. Poboljšajte svoj rezultat revidiranjem naslova, pasusa, riječi i slika.
  9. Provjerite je li vaš obris ispravan.
  10. Učinite tekst ljudskijim uz Surfer AI.

4. Ručno prepisivanje

Sadržaj kreiran pomoću alata za mašinsko učenje uvijek se čini umjetnim. Da ga sami ručno prepišete najbolji je način da osigurate da vaš sadržaj ispunjava visoke standarde i da izgleda prirodnije.

  • Zamolite svog pisca sadržaja da izvrši pregled sadržaja i popravi AI sadržaj.
  • Minimizirajte umjetne sastojke.
  • Osigurajte autentičnost sadržaja .
  • Ručno prepišite na osnovu konkurencije, dužine i nacrta.
  • Pišite o temama koje nedostaju.
  • Slijedite Google smjernice, englesku gramatiku i standarde čitljivosti.

konačne misli

Nemojte slijepo vjerovati umjetnoj inteligenciji za humaniziranje sadržaja kako biste povećali vidljivost Googlea. Nema sumnje da će to uništiti rangiranje vaše web stranice, uzrokovati da izgubite pretragu brenda u GSC-u i oštetiti vašu reputaciju.

Ponekad sadržaj koji je 100% napisan od strane ljudi možda neće biti dobro rangiran na Googleu, ali sadržaj s ljudskim dodirom će imati bolje rezultate. Razlog za ovo je taj što pisac sadržaja možda nije profesionalni pisac. Zanimljivo, AI je bolji od njega.

Preporučujem da sami pišete članke ili unajmite iskusnog pisca sadržaja. Na ovaj način možete pisati pouzdan sadržaj zasnovan na trenutnim SEO strategijama i smjernicama.

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *