Ο πλήρης οδηγός για την κρυπτογράφηση αρχείων: Ενημέρωση 2024

Οι πιο ευαίσθητες πληροφορίες μας συχνά διασκορπίζονται στον κυβερνοχώρο, από προσωπικά αρχεία έως επιχειρηματικά μυστικά. Αλλά όπως δεν θα στέλνατε τα πολύτιμα υπάρχοντά σας μέσω ταχυδρομείου χωρίς κλειδαριά και κλειδί, έτσι και τα ψηφιακά σας αρχεία χρειάζονται προστασία.

Πολλές επιχειρήσεις και ιδιώτες βασίζονται

Oτην κρυπτογράφηση email για ασφαλή επικοινωνία και κοινή χρήση αρχείων, αλλά τι γίνεται με τα αρχεία που είναι πολύ μεγάλα για email; Ή τι γίνεται με τις ροές εργασίας που απαγορεύουν την αποστολή ευαίσθητων πληροφοριών μέσω email;

Εκεί έρχεται η ασφαλής κοινή χρήση αρχείων. Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, θα βουτήξουμε στον κόσμο της κρυπτογράφησης αρχείων και της. Kρυπτογραφημένης κοινής χρήσης αρχείων, εξερευνώντας τι είναι. Yιατί είναι σημαντικό και πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να προστατεύσετε τα δεδομένα από χάκερ και αδιάκριτα μάτια.

Τι είναι η κρυπτογράφηση αρχείων;

Η κρυπτογράφηση αρχείων λειτουργεί χρησιμοποιώντας έναν πολύπλοκο μαθηματικό αλγόριθμο, γνωστό ως κρυπτογράφηση. Yια να ανακατέψει τα αναγνώσιμα αρχεία σας («απλό κείμενο») σε μη αναγνώσιμη μορφή («κρυπτογραφικό κείμενο»). Η πρόσβαση στον κρυπτογράφηση μπορεί να γίνει μόνο με ένα μοναδικό κλειδί, το οποίο καθορίζει τον τρόπο κωδικοποίησης των δεδομένων. Χωρίς το σωστό κλειδί, ακόμα κι αν κάποιος αποκτήσει πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα αρχεία σας, δεν θα μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τα περιεχόμενα.

Η ισχύς ασφαλείας εξαρτάται από το μήκος του κλειδιού, μετρημένο σε bit. Ο κανόνας είναι απλός: όσο μεγαλύτερο είναι το κλειδί, τόσο πιο Λίστα αριθμών Whatsapp δύσκολο είναι να σπάσει. Η κρυπτογράφηση Advanced Encryption Standard (AES), για παράδειγμα, προσφέρει κλειδιά μήκους έως 256 bit (AES-256 bit). Θα χρειαζόταν ένας υπερυπολογιστής (μέσα στα σημερινά τεχνολογικά όρια) εκατομμύρια χρόνια για να σπάσει με επιτυχία τον κώδικα απλά μαντεύοντας (γνωστός και ως Brute Force Attack).

 

Λίστα αριθμών Whatsapp

Συνιστώμενη ανάγνωση: Κρυπτογράφηση 101:

Πώς λειτουργεί και ποιος λαμβάνει τα δεδομένα σας | Κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, Επεξήγηση

Ποια αρχεία πρέπει να είναι κρυπτογραφημένα; Γιατί φυλάτε τόσο προσεκτικά τα φορολογικά σας έγγραφα, τα αρχεία υγείας και τα στοιχεία κοινωνικής ασφάλισης; Γιατί αν αναχαιτιστούν από λάθος άτομα, μπορεί να υποστείτε ανεπανόρθωτη ζημιά.

Ο εμπειρικός κανόνας για την κρυπτογράφηση αρχείων είναι απλός: κάθε αρχείο που θα μπορούσε να προκαλέσει οικονομική, νομική ή φήμη Ползи от наемането на консултантска компания Salesforce βλάβη εάν εκτεθεί θα πρέπει να κρυπτογραφείται. και είναι καλύτερα να είσαι ασφαλής παρά να λυπάσαι. Ακολουθεί μια λίστα με συνήθως κρυπτογραφημένα αρχεία, τα οποία προστατεύονται τόσο από άτομα όσο και από οργανισμούς:

Πώς να κρυπτογραφήσετε και

Vα μοιραστείτε ένα αρχείο: PDF, Excel, κ.λπ. με 3 τρόπους
Η κρυπτογράφηση αρχείων είναι υπεύθυνη για την προστασία των ευαίσθητων αρχείων σας με κλειδαριά. Αλλά το γεγονός είναι: αυτά τα αρχεία πρέπει να μετακινούνται και να ταξιδεύουν για να είναι πολύτιμα. Ένα κρυπτογραφημένο έντυπο HIPAA δεν είναι καλό για κανέναν εάν δεν μπορεί να σταλεί σε ασφαλιστική εταιρεία – και το ίδιο ισχύει για κάθε άλλο ευαίσθητο αρχείο που αναφέρεται στη λίστα.

Βήμα 4: Μοιραστείτε! Οι παραλήπτες θα λάβουν μια ειδοποίηση μέσω email από το Secure Share. Μπορούν να επαληθεύσουν χρησιμοποιώντας τα adb directory υπάρχοντα διαπιστευτήρια email τους και να αποκρυπτογραφήσουν αρχεία – συμβάλλοντας στη μείωση της διαχείρισης κωδικών πρόσβασης.

Όταν έρθει η ώρα να ζητήσετε ευαίσθητα αρχεία

Tο Secure Share σάς παρέχει έναν μοναδικό σύνδεσμο για να μοιραστείτε με τους συνεργάτες σας. Χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο, οι συνεργάτες μπορούν απλώς να σύρουν και να αποθέσουν αρχεία για να κρυπτογραφηθούν αυτόματα κατά τη μεταφόρτωση. Στη συνέχεια, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο κρυπτογραφημένο αρχείο χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα διαπιστευτήριά σας.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *