Dokaz o adresi registrovane kancelarije

Ljudi se često pitaju koji su dokumenti potrebni za pokretanje vlastite kompanije u Londonu, ali odgovor nije baš tako jednostavan kao što se čini. Postoje određeni dokumenti koji su apsolutno neophodni ako želite osnovati kompaniju u UK, dok drugi možda neće biti potrebni ovisno o vašem poslovnom modelu i načinu na koji ga planirate voditi.

Tačni dokumenti koji su vam potrebni zavise od vrste kompanije koju osnivate, pa je prije nego što se odlučite za registraciju u Companies Houseu važno znati koji su dokumenti potrebni po zakonu, a koji su potrebni samo na osnovu vaše jedinstvene situacije.

Sadržaj

Nacrt Memoranduma o osnivanju

Memorandum o osnivanju je službeni dokument koji navodi detalje o vašem poslovanju, uključujući informacije o tome kako će vaša kompanija biti organizirana i vođena. Takođe uključuje osnovne informacije o svakom direktoru kompanije, kao što su njihovo ime i kontakt podaci. U nekim slučajevima može uključivati ​​i informacije o dioničkom kapitalu i pravima glasa. Ovo ne mora biti podneseno nijednoj vladinoj agenciji da bi se osnovalo preduzeće, ali mora biti dostupno svakome ko to zatraži.

Certifikat o osnivanju

Potvrda o osnivanju, poznata i kao statut, jedan je od neophodnih dokumenata potrebnih za osnivanje kompanije. Certifikati navode naziv vaše Lista e -pošte industrije kompanije i registrovanu adresu (koja bi trebala biti unutar Engleske ili Velsa). Companies House će izdati vašu potvrdu nakon što popunite formular za prijavu i platite £18,00 naknade. Uvjerite se da je sve što ste uneli u obrazac ispravno – greške mogu odgoditi vašu registraciju.

Potvrda o početku/registraciji

Lista e -pošte industrije

Da biste osnovali svoju kompaniju, prvo ćete je morati registrovati u Companies House i dobiti Potvrdu o početku/registraciji. Nakon što popunite svoju prijavu i platite svoju registraciju (trenutno 20£), možete očekivati ​​da će Companies House Jak dodavatelé Wika přispívají k průmyslovým standardům a předpisům? obraditi vašu prijavu u roku od 10 radnih dana. Dok se vaša kompanija registruje, možete koristiti Limited kao njeno ime do trenutka kada se zvanično formira.

Inscribed Document

Upisani dokument je potvrda izdata od strane Uprave za prihode i carine Njenog Veličanstva, koja potvrđuje da ste platili poreznu obavezu HMRC-u. Budući da je to jedan od vaših najvažnijih dokumenata kao malog i srednjeg preduzeća, trebali biste ga stalno čuvati na sigurnom mjestu. Companies House će tražiti da vidi originalni upisani dokument kao dio procesa osnivanja njihove kompanije; nenavođenje može odgoditi ili čak zaustaviti vašu registraciju.

Da biste osnovali kompaniju u Londonu, ove deb directory faktorepotrebno je da vaša poslovna adresa bude zabilježena u Companies House. To se može učiniti tako što ćete svoju poslovnu adresu registrovati kao registrovano sjedište. Da biste registrovali adresu kao svoju registrovanu kancelariju, biće vam potreban dokaz da možete da je koristite. To može biti bilo šta od računa za struju ili ugovora o zakupu koji dokazuje da adresu možete koristiti kao poslovni prostor ili bilo koji drugi službeni dokument koji dokazuje da ga možete koristiti u tu svrhu.

Knjiga minuta

Svaka kompanija osnovana u Engleskoj zahtijeva da vodite zapisnike. U procesu formiranja vaše kompanije u Londonu , postojaće mnogo važnih dokumenata koji se moraju arhivirati i zaštititi tokom vremena. Ako nisu dostupni, to može otežati stvari u sudskim sporovima ili čak tokom parničnog postupka kada se pojave problemi sa pojedincem ili trećom stranom uključenom u vašu poslovnu aktivnost. Imati ih na mreži je lako s našom uslugom UK Company Formation Online; samo se prijavite da registrujete svoju kompaniju i odmah

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *