Interakcija sa osobljem kompanije

Učinite ih dijelom putovanja i preselite-

Većina roditelja, da bi se njihovo dijete osjećalo opušteno i sigurno, ne razgovara i ne otvara se o procesu promjene. Da biste omogućili vašem djetetu da shvati cijelu sliku, trebali biste konsultovati proces smjene u domaćinstvu i glavne tačke. Možete ih uvjeriti da će njihove stvari biti sigurne i zbrinute.

3. Suosjećajte s njima-

Neće sva djeca biti uzbuđena zbog selidbe jer uključuje preseljenje na novo mjesto, pridruživanje novoj školi i sklapanje prijatelja. Morate se staviti u njihovu kožu i učiniti taj potez što manje bolnim.

4. Budite saosećajni-

Djeci treba vremena da se aklimatiziraju na novu kuću, okolinu i susjedstvo. Morate biti strpljivi i razgovarati s njima kada budu spremni.

5. Dajte dovoljno vremena za smirivanje-

Vašem djetetu treba pružiti osjećaj poznatosti i pripadnosti u novoj kući. Izbjegavajte napuštanje ili zamjenu stvari u prvih nekoliko dana. Dozvolite im da raspakuju svoje stvari i puste svoju staru omiljenu igračku, knjigu ili stolicu.

6. Budite uz svoje dijete tokom preseljenja-

Možda će vam biti teško da ostanete sa Lista e-pošte za zemlju svojim djetetom na dan preseljenja; međutim, nemojte ih zanemariti. Ako ne možete fizički biti s njima, uvijek ih možete nazvati i pitati ih kako su prije nego što dođete po njih.

7. Neka posjete novu školu prije preseljenja-

Lista e-pošte za zemlju

Dozvolite svojoj djeci da posjete novu školu i razgovaraju sa nastavnicima i drugim učenicima. Tako će im biti manje neugodno prvog dana u novoj školi.

8. Imajte unaprijed pripremljenu kontrolnu listu-

Prije nego što nasumično počnete pakirati 6 hlavních důvodů, proč je důležité mít uniformu stvari u sobi vašeg mališana, bolje je pripremiti kontrolnu listu. Pomoći će vam da uredno spakujete stvari i da ne propustite nijednu stavku.

9. Dajte im vremena da se oproste od svojih starih prijatelja-

Trebali biste što prije obavijestiti svoje dijete o selidbi kako bi ono imalo dovoljno vremena da se nađe i pozdravi sa svojim starim prijateljima.

10.  za selidbe i pakere-

Trebalo bi da vodite računa da ove deb directory faktore razgovarate sa timom selidbe pre nego što pređete u smenu. Možete ih pitati kako će se stvari kretati i dobiti sigurnost da će vaše stvari biti sigurno dostavljene na novu lokaciju.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *