Как работи тоалетната и как да я поддържаме правилно

Тоалетната е вашият тр

он; това е много важна част от всяко домакинство. Това не е просто нещо, върху което да седнем и да си вършим бизнеса. Тоалетната също може да бъде ваш приятел, можете да седите там с часове и ще ви даде облекчение от всичко. Може да бъде мислещ стол за другите. 

Можете да го използвате като бягство от хаоса на работа и почивка от задълженията у дома. Много е важно да се грижите за тоалетната, като извършвате правилна поддръжка. Това е единствената прекрасна механична част в къщата, която работи чудесно без нужда от електричество, само гравитация, сифон и вода.

Тоалетната има два основни механизма: резервоар и купа.

Резервоарът съхранява средно 3 – 5 галона вода в зависимост от производителя и размера на вашия резервоар. Това е само приблизителен размер на обикновен тоалетен резервоар, който виждаме в повечето домакинства. Той зарежда огромно количество вода, само за да промие тоалетната ви чиния.

Купата, вече знаехме за какво служи к B2B имейл списък упата и как работи. Толкова е основно. Натиснете дръжката и готово! Уверете се, че купата е чиста и преминава през линията.

Как работи една тоалетна?

B2B имейл списък

Тоалетни с резервоари за промив how to build phone number library ане или „тоалетни с промиване“ са пуснати за първи път през 1596 г. от сър Джон Харингтън. Благодарение на неговото изобретение ние можем да изпитаме удоволствието от безпроблемния живот на почистването на кашата. Принципът трябва да остане, за да служи на предназначението си, независимо дали има много нови дизайни, корекции и други подобрения.

Една тоалетна може да поеме огромно количество вода от резервоара до купата само за кратък период от време. Това е процесът, създаден за изсмукване на водата и отпадъците вътре в купата по дренажната линия, когато я промиете . Промива се поради силата на гравитацията и ефекта на сифониране.

Защо трябва да разбирате вашата тоалетна?

За да отстраните течове от тоалетна, имате нужда от водопроводчик. Не е нужно да сте ракетен учен, за да отстраните такъв, но е по-добре водопроводчик да го направи, за да ви спести време, бъркотия и пари. Колкото повече го правите сами; в крайна сметка може да похарчите. Така че просто се обадете на водопроводчик и го оставете да го направи вместо вас, проблемът е решен!

Понякога частите може да са твърде сложни – лесно е да се идентифицират основните части: резервоарът, купата (или тронът) и дръжката или лостът за промиване, след това външните водопроводни части.

Резервоарът – това е частта, която има най-ценните части. Това е като мозъка на цялата тоалетна. Ако вашата тоалетна тече, напълването на резервоара отнема твърде много време и налягането на водата спадне или изобщо няма вода, ще  crb directory има проблем с резервоара. Не изглежда сложно, ако сте запознати с анатомията на резервоара. Но за бързо отстраняване и ремонт е най-добре вашият водопроводчик да се погрижи за проблема.

Има много видове най-модерно измислена тоалетна в днешно време, някои от тях са:

1. Тоалетна с промиване (общата)

2. Стенни тоалетни

3. Подови тоалетни

4. Тоалетни с промиване

5. Тоалетни с гравитационно отмиване

6. Тоалетни с високо налягане

7. Тоалетни с комфортна височина

8. Тоалетни със стандартна височина (и много повече)

Как да поддържаме правилно .

а. Пуснете тоалетната всеки път след употреба, тя ще почисти и ще отмие повечето инфекциозни организми с нея.

b. Тоалетните седалки също трябва винаги да се почистват.

c. Затворете капака, когато промивате.

d. Поддържайте пода на тоалетната сух и плочата на мивката суха, за да предотвратите натрупването на мухъл и плесен.

д. Можете да използвате дезодорант за тоалетна чиния, така че винаги да мирише добре.

f. Поддържайте флаш резервоара чист. също. Не забравяйте да проверите резервоара за мухъл и плесен. Можете да слагате белина, оцет или сода за хляб от време на време.

ж. Изхвърлете санитарните отпадъци правилно и не ги изплаквайте в купата.

ч. Не забравяйте да измиете добре ръцете си след използване на тоалетната.

Чистотата е до благочестието

Ние сме добре запознати с поговорката, че – „вашето здраве е вашето богатство“. Поддържането на тоалетната и себе си чисти е най-добрият начин да не се разболеете. Приветливо е през цялото време, ако тоалетната винаги е чиста и има свежа миризма, а не някакъв вонящ, груб кисел аромат, който дразни носа ви. И съм почти сигурен, че ще ви е неудобно, ако имате гости наоколо. Така че най-скромното действие е да поддържате тоалетната си добре поддържана и чиста.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *