Den ultimative guide til superlativer på spansk

Ønsker du nogensinde, at du kunne blive den bedste spansktalende af alle? Måske den største nogensinde…

En ting, der vil hjælpe dig med at nå dette mål, er at lære om superlativer på spansk! Superlativer giver dig mulighed for at udtrykke dine uundskyldende meninger på den højest mulige måde. Du har lige set et par engelske eksempler i introen – “bedst” ​​og “størst”.

Du kan vende nogle hoveder eller endda forarge nogle, men det er det, at udtrykke dig frit handler om! Og hvilken bedre måde at gøre det på end at gøre det på spansk?

Bliv ved med at læse, hvis du vil lære om, hvordan du bruger superlativer i hverdagssamtaler, forskellige måder at bruge dem på og mange eksempelsætninger at øve dig med!

Pro tip

Forresten, hvis du vil lære spansk hurtigt og have det sjovt, mens du gør det, er min bedste anbefaling Spanish Uncovered, som lærer dig gennem StoryLearning®.

Med Spanish Uncovered vil du bruge min unikke StoryLearning®-metode til at lære spansk naturligt gennem historie… ikke regler. Det er lige så sjovt, som det er effektivt.

Hvis du er klar til at komme i gang,  skal du klikke her for en 7-dages GRATIS prøveperiode .

Hvis du foretrækker at se videoer frem for at læse, så tryk afspil på videoen nedenfor fra StoryLearning Spanish YouTube-kanalen . Takket være lærer Beatriz’ historie vil du udvide din viden om spanske superlativer og lære om Latinamerikas største vidundere!

Indholdsfortegnelse

Hvad er superlativer på spansk?

Superlativer (kendt som superlativos på spansk) er en type ord- eller sætningsstruktur, der viser den højeste grad et adjektiv kan have.

Med andre ord, vi bruger dem, når vi ønsker at udtrykke den intensitet, noget eller nogen har vedrørende et specifikt aspekt, for eksempel når vi siger Lionel Messi es el mejor jugador de fútbol del mundo (Lionel Messi er den bedste fodboldspiller i verden ).

Det betyder, at den spanske superlativ af adjektiver er perfekt til passionerede mennesker, der har stærke meninger om de ting, de elsker, som fodboldfans!

Hvis personen, du taler med, ved, hvem Messi er (det gør de sikkert), kan du springe afklaringen over og bare sige Lionel Messi es el mejor del mundo. 

Du kan også sige: Messi es un jugador buenísimo (Messi er en ekstremt god spiller). I dette tilfælde nævner du ikke en bredere kategori eller noget lignende, så du bruger en anden type superlativ med et særligt adjektiv. Det vil du snart lære mere om.

Selvfølgelig kan du bruge superlativer til at tale om dårlige egenskaber: for eksempel kan en, der hader Messi, sige Messi es malísimo (Messi er forfærdelig ). Det er stadig en superlativ, fordi de understreger, at Messi er en dårlig spiller.  

Sammenligninger og superlativer på spansk

I modsætning til komparativer på spansk (hvor to ens elementer sammenlignes med hensyn til en delt kvalitet), har superlativer tendens til at fremhæve en del af sætningen til den kategori, de tilhører, eller som omfatter dette første element.

I eksemplet tilhører Messi en kategori kaldet “fodboldspillere i hele verden”, og så sker det, at han er den bedste af partiet.

Men hvis vi siger, at Lionel Messi er mejor que Cristiano Ronaldo (Lionel Messi er bedre end Cristiano Ronaldo), sammenligner vi kun to elementer.

Spanske superlativers struktur

Spanske superlativ adjektiver er opdelt i to typer: relative og absolutte. Lad os tage et kig på hver enkelt…

Relative superlativer

Vi bruger relative superlativer til at Køb mobiltelefonnummerliste sammenligne et eller flere elementer med en gruppe, de tilhører, med andre ord, når vi vil fremhæve en sammenhæng mellem dem. Den struktur, du skal bruge, er følgende:

[DEFINITET ARTIKEL + MÁS/MENOS + ADJEKTIV]

Her er nogle eksempler:

  • Carla es la más inteligente de su escuela. (Carla er den klogeste i sin skole.)
  • Nosotros somos los menos capaces del grupo . (Vi er de mindst dygtige af gruppen.)
  • ¿Brasil es el país más grande de América Latina? (Er Brasilien det største land i Latinamerika?)

Som du kan se, har jeg fremhævet en del af sætningen foran og verbet ser før den struktur, jeg gav dig, men personen kan udelades.

I det første eksempel ville det være Es la más inteligente de la escuela . Så er der den kategori, som det fremhævede element tilhører, introduceret af præpositionen de . Vi kan dog også udelade dette afsnit, hvis vi ville, sådan: Es la más inteligente.

Selvfølgelig indeholder superlativsætninger ikke kun verbet ser : Du kan også finde verbet tener , som i disse sætninger:

  • Venezuela tiene la catarata más alta del mundo . (Venezuela har det højeste vandfald.)
  • ¡ Tienes la sonrisa más bonita de todas! (Du har det smukkeste smil af alle!)
  • Der er ikke noget , du kan lide . (Du har ikke det længste hår af dine venner.)
Absolutte superlativer på spansk

Så har vi den anden type superlativer: de absolutte.

Du finder ikke en sammenligning af elementer her, men en sætning, der giver os mulighed for at vise, at et adjektiv har en stor intensitet, eller at email materials det fremhævede element har en intens kvalitet i sig selv, ikke i sammenligning med en gruppe.

Du kan oprette disse typer sætninger:

  1. Ved at placere adverbiet muy før adjektivet: Esta cama es muy grande (Denne seng er meget stor)
  2. Ved at tilføje suffikserne -ísimo og -érrimo: Estamos agotadísimos (Vi er meget udmattede)

Generelt tager de fleste adjektiver suffikset -ísimo/a/os/as , men du vil lære hvilken af ​​disse to muligheder du skal bruge gennem praksis. Vi kan også lave superlativer med følgende præfikser:

  • super-: supermal (super-dårlig)
  • mega-: megapequeño (mega-lille)
  • hiper-: hiperasustada (hyper bange)
  • ultra-: ultraprocesado (ultrabearbejdet)
  • ekstra-: extragrande (ekstra-stor)
  • re-: redivertido (meget sjovt)
  • requete-: requetefácil (super-duper let)

Du kan også oprette nogle superlative bhb directory sætninger med et helt andet adjektiv. For eksempel, i stedet for at sige muy bueno , kan du bare sige óptimo (optimal); i stedet for muy malo kan du sige pésimo (forfærdeligt).

Her er et par muligheder mere, du kan bruge:

  • Muy pequeño → mínimo eller diminuto (lille)
  • Muy grande → enorm eller gigantisk (enorm)

Endelig bør du holde øje med adjektiver, der ikke har et superlativpræfiks eller suffiks, fordi de allerede udtrykker den højeste grad af noget, såsom evigt (evig), infinito (uendeligt) eller principal (hoved).

Uregelmæssige superlativer på spansk

Ligesom hvad der sker med komparative adjektiver, er der et par superlativer, der har nogle uregelmæssigheder. Lad os se, hvilke der er, skal vi?

  • Mejor (bedst) 
  • Peor (værst)
  • Borgmester (ældste/højeste)
  • Menor (yngste/laveste)

Her er nogle eksempler på sætninger for at se, hvordan du bruger dem i kontekst:

  • Mi hermana es la mejor cantante de la familia (Min søster er den bedste sangerinde i familien).
  • ¡Eres lo peor que me ha pasado! (Du er det værste, der nogensinde er sket for mig!).
  • Susana es la mayor de las hermanas (Susana er den ældste søster).
  • Los Wildcats son el equipo con el menor puntaje (The Wildcats er holdet med den laveste score).

Som du måske har bemærket, skal vi bruge en bestemt artikel før den uregelmæssige superlativ, ligesom vi gør med almindelige. Selvfølgelig kan vi bruge flertalsvarianterne af disse superlativer, som dette:

  • Ellas son las mejores jugadoras del torneo (De er de bedste spillere i turneringen).
  • Mi tía cocina los peores platos del mundo (Min tante laver de værste retter i verden).
  • Pedro es uno de los mayores goleadores del partido (Pedro er en af ​​kampens mest scorende).
  • Las gemelas son las menores de la familia (Tvillingerne er de yngste i familien).

Mestring af superlativer på spansk

Tillykke! Du er et skridt tættere på at blive den bedste spansktalende, der nogensinde har levet. Eller i det mindste en ekstremt god en! Denne artikel var dog kun begyndelsen. Så hvad er det næste?

Den bedste måde at mestre spanske superlativer på er at følge reglerne for StoryLearning og læse på spansk på dit niveau. Når du læser og lytter til noveller på spansk , vil du se superlativer igen og igen.

Før du ved af det, vil du med lethed udtrykke stærke meninger på spansk takket være superlativer. Og hvis du stadig har brug for lidt hjælp til at mestre superlativer eller ethvert andet aspekt af spansk grammatik, kan mit kursus, Spansk afdækket , hjælpe. Prøv det gratis i 7 dage.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *